GDPR - Integritetspolicy - för kunder

GDPR (General Data Protection Regulation) eller Dataskyddsförordningen som den även kallas, är en ny EU-förordning som helt ersätter svenska PUL (personuppgiftslagen) och träder i kraft den 25 maj 2018. Med anledning av GDPR har vi uppdaterat vår Integritetspolicy som bland annat beskriver hur och varför vi sparar dina uppgifter.

 

Innehållsförteckning

 

 

Typ av personuppgifter vi samlar in

Kontaktuppgifter

När du blir kund hos Dotware AB (MyDisplay) samlar vi in dina kontaktuppgifter:
Namn, adress, e-postadress, telefonnummer och organisationsnummer.

 

Information om dina tjänster

Vi sparar även data om vilka av våra tjänster du beställer och använder samt på vilket sätt du använder dem.

 

Supportärenden

När du kontaktar vår support samlar vi in den information du uppger till oss för att vi ska kunna hjälpa dig med ditt ärende.

Så här samlar vi in personuppgifter

 

Vi samlar in och behandlar data som du uppger själv när du blir kund hos oss.

Det här använder vi personuppgifter till

För att vi ska behandla din data krävs det att någon av följande rättsliga grunder uppfylls:

Krav för att fullgöra avtalet med dig.

  • Samtycke från dig för just den behandlingen.
  • För att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig behöver vi behandla dina personuppgifter. Nedan hittar du information om vad vi använder din data till, samt vilken rättslig grund behandlingen har stöd i.

 

Tillhandahållande av tjänster

Vi behandlar personuppgifter för att identifiera dig som kund och för att hantera och leverera de tjänster du beställt och prenumererar på. Samt personuppgifter som krävs för att hantera fakturering och betalning av de tjänster du använder.

 

Rättslig grund: Fullgörande av avtal.

 

Vi kan använda personuppgifter från tidigare kontakt med oss för att kunna ge dig bättre hjälp.
Vi använder dina kontaktuppgifter och information om vilka tjänster du använder som grund för fakturor, nyhetsbrev, viktig information om dina tjänster, erbjudanden och tips om hur du kan använda våra tjänster.

 

Rättslig grund: Intresseavvägning, samtycke och fullgörande av avtal.

 

Utveckling av våra tjänster och produkter

Vi behandlar personuppgifter kring hur du använder våra tjänster samt från kontakt med oss som underlag för att förbättra din upplevelse specifikt och våra tjänster generellt.

 

Rättslig grund: Intresseavvägning och samtycke.

 

Marknadsföring

För att kunna marknadsföra relevanta produkter och tjänster till dig efter dina behov behandlar vi personuppgifter om vilka tjänster du använder och hur du använder dem.

 

Rättslig grund: Intresseavvägning och samtycke.

 

Säkerhet och förhindrande av missbruk
Vi behandlar personuppgifter i syfte att upptäcka och förhindra följande för våra tjänster och i vårt nätverk:

  • Missbruk
  • Intrångsförsök
  • Attacker i form av t ex virus, DDOS
  • Lagbrott
  • Användning av våra tjänster som strider mot våra villkor

 

Rättslig grund: Fullgörande av avtal och rättslig förpliktelse.

 

Lagstadgade skyldigheter
Vi behandlar personuppgifter i syfte att efterfölja de krav lagen ställer.

 

Rättslig grund: Rättslig förpliktelse.


Så här länge sparar vi personuppgifter

Vi sparar personuppgifter så länge det finns ett dokumenterat syfte för behandlingen.


Till vem lämnar vi ut personuppgifter

Underleverantör vid beställning av varor som skickas direkt till dig som kund och speditionsbolag som tex DHL

 

Vi eftersträvar att aldrig dela mer personuppgifter än absolut nödvändigt med respektive partner.

 

Vi vidtar lämpliga skyddsåtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lag rörande säkerhet och personlig integritet. Samma krav ställer vi på våra underleverantörer.
Vi kan enligt nedanstående syften komma att dela viss data till följande partners och underleverantörer.


Marknadsförings- och analyssyfte
Partner -  Personuppgifter som delas och varför

  • Google: Analysdata via tredjepartscookie för marknadsföring och webbanalys för att förbättra våra tjänster.
  • Facebook: Analysdata via tredjepartscookie i marknadsföringssyfte.
  • Myndigheter: På begäran kan vi enligt lag och myndighetsbeslut vara skyldiga att lämna ut vissa personuppgifter till t ex Polisen.


Så här skyddar vi dina personuppgifter

Dotware AB (MyDisplay) har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot förlust, missbruk, obehörig åtkomst, avslöjande, ändring och förstörelse. För att säkerställa att personuppgifter behandlas på ett säkert och konfidentiellt sätt använder vi oss av datanätverk som är intrångsskyddade med bland annat brandväggar och lösenordsskydd enligt branschstandard. För att säkerställa integriteten för de personuppgifter som du lämnar via Internet kan vi komma att använda krypteringsteknik när vi överför sådana personuppgifter över Internet till våra servrar. Dotware AB (MyDisplay) anställda och leverantörer är bundna av sekretessavtal och är skyldiga att följa Dotware AB (MyDisplay) regler för informations- och IT-säkerhet, denna Integritetspolicy och andra interna föreskrifter som ytterligare reglerar behandlingen av personuppgifter.

 

Du bestämmer över dina personuppgifter

Du bestämmer över dina egna personuppgifter. Det vill säga du avgör vilka uppgifter du vill lämna samt vilken behandling av dina personuppgifter du godkänner, och du kan återkalla ditt samtycke när du önskar.

 

Observera dock att vi behöver vissa personuppgifter för att kunna tillhandahålla våra tjänster till dig. Om du väljer att återkalla ditt samtycke kan det innebära att vi inte kan tillhandahålla alla våra tjänster till dig.


Dina och dina användares personuppgifter när Dotware AB (MyDisplay) agerar personuppgiftsbiträde

I de fall du är personuppgiftsansvarig och Dotware AB agerar personuppgiftsbiträde så regleras vår behandling av dina kunders personuppgifter i vår avtalsbilaga Personuppgiftsbiträdesavtal. Till exempel om du driver en webshop hos Dotware AB, där dina kunders beställningar lagras och behandlas på våra servrar, de epostkonton du har hos oss eller den data du har i våra databastjänster


Så här behandlar vi dina personuppgifter när du inte längre är kund

När du säger upp ditt konto tar vi bort alla dina personuppgifter där det inte längre finns syfte för fortsatt behandling.

.
Det som bland annat tas bort är dina:

  • eventuella hemsidor och databaser.
  • eventuella uppladdade filer så som tex bilder, video
  • eventuella domännamn och dns-inställningar.
  • eventuella e-postadresser med tillhörande e-postmeddelanden.
  • personuppgifter i vårt CRM-system.


Bland det som inte tas bort finns bland annat:

  • Data som krävs enligt bokföringslagen.
     

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Adidas Neo Adidas Ultra Boost Adidas Superstar Air Max 2015 Nike Air Max 1 Nike Air Max 2017 Nike Air Max Zero Nike Free 3.0 Flyknit Nike Roshe Run Adidas men's Adidas Women's Nike Men's Nike Women's Bvlgari Bracelet Cartier Earrings Cartier Necklace Van Cleef & Arpel Bracelet Adidas NMD Adidas Superstar Adidas ZX 750 Air Max 90 Nike Air Max 2016 Nike Air Max Run Nike Flyknit Max Nike Free 5.0 Adidas Stan Smith Adidas ZX 700 Air Max 95 Nike Air Max 90 Nike Air Max Thea Nike Roshe Run Adidas Neo Adidas Ultra Boost Adidas Superstar Air Max 90 sneakers Nike Air Max 2017 Nike Air Max Thea Nike Flyknit Max Adidas Stan Smith Adidas Superstar Adidas Tubular Adidas Ultra Boost Air Max 2015 Air Max 90 sneakers Air Max 95 Air Max Tailwind 8 Nike Air Presto Nike Lunartempo 2 Adidas NMD Adidas Ultra Boost Adidas Yeezy Boost Air Jordan 1 Nike Air Max 2016 Nike Air Max 2017 New Balance Mens Shoes New Balance Womens Shoes Nike Air Max Thea Nike Free Run 5.0 Adidas NMD Adidas Superstar Air Max 90 sneakers Nike Air Max 2017 Nike Flyknit Max Nike Roshe Run Birkenstock Mens Birkenstock Unisex Birkenstock Womens Fitflop Men's Fitflop Women's Christian Louboutin Flats Christian Louboutin Mary Jane Pumps Christian Louboutin Pumps Christian Louboutin Sneakers Manolo Blahnik Evening Manolo Blahnik Flats Manolo Blahnik Pumps Manolo Blahnik Sandals Manolo Blahnik Wedges Adidas Stan Smith Adidas Superstar Adidas Tubular Air Max 90 Nike Air Max 90 Nike Free Run 3 Canada Goose Femmes Canada Goose Hommes Moncler Femme Moncler Homme Adidas Neo Adidas NMD Air Max 90 sneakers Adidas Zx 800 Nike Air Max 2016 Nike Air Max 2017 Nike Free 3.0 Flyknit Nike Free 5.0 Nike Air Max 90 Dámské Nike Air Max 2016 Dámské Nike Air Max 2016 Pánské Nike Air Max 90 Dámské Noir Et Blanche Asics Gel Lyte 5 Pánské Asics Gel Lyte 3 Dámské Nike Air Max Thea Dámské Obuv Nike Air Max 90 Dámské Obuv Nike Air Max 1 Dámské Obuv Adidas Yeezy 350 Boost Dámské Obuv Adidas NMD Dámské Obuv Adidas ZX Flux Pánské Obuv Nike Air Max Tavas Pánské Obuv Nike Air Max 90 Damen Grau Nike Air Huarache Damen Nike Air Max 1 Herren Nike Air Max 95 Damen Nike Air Max Zero Herren Nike Blazer Mid Damen Nike Roshe Run Damen Nike Air Max 1 Dámské Nike Air Max 2016 Dámské Nike Air Max 90 Dámské Růžové Nike Air Max Thea Pánské Nike Air Presto Dámské Adidas Stan Smith Dámské Adidas NMD Pánské Adidas Women Neo Shoes Adidas Women Nmd Shoes Adidas Women Ultra Boost Shoes Adidas Women Zx Flux Shoes Adidas Men 350 Shoes Nike Women AIR MAX 90 Shoes Nike Men Jordan Shoes Nike Men Air Force 1 Shoes Adidas Men Nmd Shoes Nike Men Air Max 1 Shoes NIKE Dámské Boty Nike Basketball Nike Lifestyle NIKE Pánské Boty Nike Soccer Nike Training Ralph Lauren Pánské Ralph Lauren Pánské Černá Hodinky Polo Ralph Lauren Pánské Vesty Ralph Lauren Dámské Pony Polo Ralph Lauren Dítě Hoodies Ralph Lauren Dítě Tee Lacoste Pánské Bundy Nike Damen Nike Basketball Schuhe Women Nike Lifestyle Schuhe Women Nike Running Schuhe Women Nike Soccer Schuhe Nike Training Schuhe Nike Donna Basketball Scarpe Nike Donna Lifestyle Scarpe Nike Uomo Football Scarpe Nike Uomo Lifestyle Scarpe Nike Lifestyle Nike Running Nike Soccer Nike Training Nike Mujer Zapatos Nike Hombre Zapatos Moncler Damen Jacken Moncler Damen Mäntel Moncler Damen Stiefel Moncler Damen Westen Moncler Herren Mäntel Moncler Herren Schuhe Moncler Herren Westen Nike Shoes Men Nike Lifestyle Shoes Nike Running Shoes Nike Soccer Shoes Nike Training Shoes Nike Shoes Women